top of page

De golfwereld in cijfers

Golf is wereldwijd een grote sport, zo ook in Nederland. Dit komt doordat golf een gezonde buitensport is die zowel voor de lol als competitief gespeeld kan worden. Daarnaast is het een sociale sport die voor iedere leeftijd aantrekkelijk is. Door technologische en digitale innovaties is golf een veel aansprekende sport aan het worden voor jongere mensen. In de afgelopen jaren is de golfsport in Nederland gegroeid, naar meer dan 410.000 golfers. Het aantal golfers tot 35 jaar stijgt het hardst. De verhouding mannen en vrouwen blijft gelijk, 32% van de golfers is vrouw. (NGF, 2022)


In Nederland zijn er ongeveer 250 golfbanen, daarmee staat Nederland in de top 20 wat betreft het aantal golfbanen. 


Golfers beschikken in het algemeen over een hoog opleidingsniveau en verdienen goed. Als we kijken naar de lifestyle kenmerken valt op dat golfers vaak een brede interesse hebben waar het gaat om vrijetijdsbesteding, zoals reizen, gezondheid, fashion, sportevenementen en media. Over het algemeen beoefenen golfers veel andere sporten dan alleen de golfsport. Vaak hockey of tennis maar ook wat meer ‘hippe’ actieve sporten zoals snowboarden, wielrennen en voetballen. 


De nieuwe golfer is minder ‘upper upper’ class dan de traditionele golfer. Ook qua levensfase ziet men verschillen tussen de golfers van toen en nu. Steeds meer golfers zijn tweeverdieners en hebben gezinnen met kinderen. Ook klassieke interesses maken steeds meer plaats voor wat meer brede invulling van de vrije tijd. De nieuwe golfers lezen meer lifestyle-bladen, gebruiken meer het internet en hebben meer interesse in technologische gadgets. (NVG)
Commentaires


bottom of page